Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Borbely: Autonomia Ţinutului Secuiesc nu are nici o legătură cu referendumul din Scoţia

Friday, 19 September 2014, 11:32 Sursă: REALITATEA.NET

”N-are nici o legătură ceea ce dorim noi prin acest proiect cu ceea ce se întâmplă în Scoţia, să fie foarte clar pentru toată lumea. Scoţia a avut statalitate, are şi acum de fapt (...) şi ei au votat ieri pentru a se separa total de Marea Britanie. Deci nu se compară. Dacă citiţi proiectul nostru, e clar, de la început spune că noi dorim acest tip de autonomie, într-adevăr, o autonomie cu grad mai mare şi recunoaşterea acestei unităţi, regiuni, Ţinutul Secuiesc, în cadrul statului român unitar şi indivizibil. Este foarte clar precizat de la început", a declarat, Laszlo Borbely, la RFI.

Întrebat cum comentează criticile premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea, faţă de legea autonomiei Ţinutului Secuiesc, vicepreşedintele politic al UDMR este de părere că ambii ar trebui să citească ”proiectul de lege, articol cu articol”, în condiții în care sunt ”multe articole care țin de descentralizare”,  subiect care se regăsește în programul guvernamental al PSD.   

"Fiind şi în precampanie electorală pentru Preşedinţie, e clar că trebuiau să-şi spună punctul de vedere. Eu le dau un sfat, să citească acest proiect de lege articol cu articol. Sunt multe articole care ţin de descentralizare, ţin de ceea ce din câte ştiu eu şi PSD-ul are în programul guvernamental şi îmi pare rău că legea descentralizării a căzut la Curtea Constituţională, va trebui probabil să reluăm discuţia".

 

Mai multe pe RFI.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ