Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Boc: Niciodată nu am condiționat numirea cuiva într-o funcție publică de achitarea unei sume

Wednesday, 28 January 2015, 13:56 Sursă: agerpres.ro

Afirmația vine în contextul declarațiilor din ultimele zile ale fostului ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, conform cărora lideri ai PDL, printre care și Emil Boc, au făcut presiuni asupra sa să dea bani pentru campania la prezidențiale din 2009 a lui Traian Băsescu.

"În primul rând vreau să fie foarte clar pentru toată lumea: în întreaga mea viață publică, indiferent că am fost la primărie sau la Guvern, niciodată în viața mea, nu am condiționat numirea unei persoane într-o funcție publică, la primărie sau la Guvern, sau menținerea unei persoane în funcție publică, la primărie sau la Guvern, de achitarea unei sume de bani pentru mine sau pentru partid. Acest lucru îl spun răspicat, fără echivoc și îl voi spune oricui mă va întreba, oricând, zi și noapte. Pentru că nu am nimic de ascuns. Niciodată nu am condiționat nici pentru mine, nici pentru partid, menținerea într-o funcție sau punerea într-o funcție publică a cuiva, astfel încât afirmațiile acelea care au fost făcute, din punctul meu de vedere, nu au niciun fel de acoperire și nu îmi dau seama de ce au fost făcute", a declarat Emil Boc, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Întrebat dacă Sandu a oferit vreodată, condiționat sau din propria dorință, bani partidului, Emil Boc a spus că acest lucru ar trebui să fie consemnat în documentele PDL, care pot fi consultate.

Emil Boc, care în 2009 era premier și președinte al PDL, a specificat că nu a fost citat încă la DNA în legătură cu acest dosar, dar că atunci când acest lucru se va întâmpla, se va duce "ca orice cetățean al României" să spună ceea ce știe.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ