Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Boc: Dreapta să lase orgoliile şi să aibă înţelepciunea să ajungă la un singur candidat

Wednesday, 28 May 2014, 13:52 Sursă: Mediafax

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PSD poate fi bătut cu o singură condiţie, "ca dreapta să lase orgoliile de-o parte şi să se lucreze în primul rând pe principii, iar după aceea pe persoane", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dreapta trebuie să aibă înţelepciunea ca, treptat, să ajungă la un singur candidat şi să înceapă discuţiile nu de la persoane, ci de la principii. Dacă vor începe cu persoanele, unificarea dreptei se va bloca, dacă vor începe de la principii, vom avea şansa să avem un singur candidat şi să batem PSD. Până la urmă, aceste alegeri ne arată un lucru: PSD poate fi bătut, rezervorul lor de creştere se cam limitează, se cam închide în 37 - 40 la sută. PSD poate fi bătut cu o singură condiţie: ca dreapta să lase orgoliile de-o parte şi să se lucreze în primul rând pe principii, iar după aceea pe persoane. Dacă vor fi puse accente pe persoane şi pe orgolii, evident că nu se va reuşi învingerea PSD", a spus Boc.

Potrivit acestuia, dacă se porneşte de la principii, ceea ce se întâmplă în momentul de faţă, "atunci dreapta are toate şansele să învingă PSD în toamnă când miza va fi alta şi participarea va fi mai consistentă decât la europarlamentare".

Întrebat cum ar trebui desemnat viitorul candidat al dreptei unite, Emil Boc a subliniat că ar trebuit făcut un inventar al personalităţilor dreptei, capabile să bată PSD la alegeri.

"Viitorul candidat unic al dreptei ar trebui selectat în urma unei proceduri a specialiştilor, nu politicienii să vină, fiecare, cu candidatul propriu, ar trebui să facem inventarul tuturor personalităţilor capabile să câştige prezidenţialele, să se facă o analiză sociologică, cu focus grupuri, iar ceea ce va indica acea cercetare pentru întreaga Alianţă, acela să fie susţinut necondiţionat, fără observaţii şi comentarii. Atunci poate câştiga dreapta", a menţionat Boc.

Acesta a arătat că UDMR merită felicitări pentru mobilizarea de la vot, dar şi PNL, nu pentru rezultate, care sunt modeste, "ci pentru faptul că a refuzat să se vândă pe un pumn de arginţi PSD-ului şi lui Tăriceanu".

"Acest lucru merită apreciat pentru un partid istoric care a rezistat tentaţiei de a primi doi arginţi, după care să fie vândut pe la spate de Tăriceanu şi să compromită viitorul PNL", a mai arătat fostul premier.

Conducerea PDL a aprobat, miercuri, în unanimitate, începerea discuţiilor cu PNL pentru o alianţă, a declarat, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele PDL, Vasile Blaga, menţionând că se doreşte constituirea, în final, a unui mare partid de dreapta.

"Participăm la această discuție deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidențiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016", a mai declarat Vasile Blaga.

El a precizat că PDL doreşte constituirea în timp a unui mare partid de centru-dreapta şi mai menţionat că PDL salută dorința PNL de a face parte din PPE.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ