Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, despre Justiție: A început să plătească spactacolele făcute de DNA, din 2015

Thursday, 18 August 2016, 23:15 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu cred că justiția a început să plătească spectacolele făcute de DNA anul trecut. Ușor, ușor, și eu m-am dedicat în ultima vreme acestui efort, românii încep să înțeleagă ce înseamnă o justiție corectă care respectă drepturile fundamentale ale omului. Nu poți să faci o justiție credibilă când, dacă nu iese sentința definitivă în favoarea președintei Înaltei Curți, tu, DNA, faci un recurs în interesul legii și o amărâtă, un cetățean obișnuit, un cetățean de rând este pur și simplu executat, așa cum a vrut șefa justiției din România, adică președinta ÎCCJ, doamna Stanciu", a declarat Traian Băsescu, la B1 Tv, întrebat cum vede rezultatele publicate recent de Eurostat, care arată că încrederea românilor în justiție a scăzut.

Președintele PMP a criticat faptul procurorii 'își permit să judece oamenii înainte de a-i judeca un judecător'. "Mă refer la spectacolele odioase, care nu au nimic comun cu democrația, din fața DNA, cu oameni plimbați cu cătușe înainte să-i vadă un judecător, cu oameni care au fost pur și simplu distruși înainte ca judecătorul să se pronunțe pe arestări preventive, pentru că procurorii de la DNA au distribuit selectiv documente din dosare. Nu se poate așa ceva", a mai spus Băsescu. Cât privește faptul că și în timpul mandatului său de președinte au fost făcute arestări "spectaculoase", Băsescu a replicat că în acea perioadă "nu a fost o practică a spectacolului".

"Modul de a se face justiție începând cu 2015 a dus la scăderea încrederii. (...) Îmi aduc aminte, în 2015, când spuneam: 'Oameni buni, nu e corect să faceți acest spectacol în fața DNA-ului, nu e corect să scoateți documente selectiv să le dați la presă, nu e corect să fie condamnat omul în studiouri de televiziune sau pe stradă'. Era o furtună împotriva pozițiilor mele. Mă uit că în ultima vreme oamenii au început să înțeleagă ce e justiția. (...) Deci, 2015 și prima parte a lui 2016 vor rămâne ani negri pentru DNA. Din păcate, se răsfrâng ca impresie și asupra întregii justiții, în condițiile în care procurorii nu fac justiție, justiția o fac judecătorii, scrie clar în Constituție (...) Scăderea cu 13 % este un semnal de alarmă, un semnal major", a mai declarat președintele PMP.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ