Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu: România nu este o ţară ideală, încă avem un nivel ridicat al birocraţiei

Thursday, 06 February 2014, 11:45 Sursă: Mediafax

"România nu este o ţară ideală, cum dumneavoastră ştiţi şi trebuie să recunoaştem că încă avem un nivel ridicat de birocraţie. Încă sunteţi nevoiţi să staţi în faţa unui aviz pe care un funcţionar sau altul îl întârzie, dar vreau să vă asigur că statul român face eforturi pentru a scăpa de această birocraţie. Nu consideraţi că acest fenomen este unul care se va perpetua", a spus Traian Băsescu, apreciind "eficienţa în creştere a strucuturilor care apără interesul public, a sistemului juduciar în România".

Preşedintele Băsescu a ţinut să mai menţioneze că "banii europeni sunt o resursă care este la dispoziţia tuturor oamenilor de afaceri care au firme înfiinţate pe teritoriul României, şi care nu sunt bani puţini".

"În afară de cei circa 20 de miliarde pe care îi mai putem cheltui din bugetul pe 2007-2013, alte 40 de miliarde au fost alocate pentru perioada 2014-2020. Deci, sunt 60 de miliarde de euro, cea mai mare parte a lor destinată investiţiilor. Este o sumă atractivă în orice ţară şi care poate stimula gândurile de investiţii ale oricărui om de afaceri", a arătat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, în cea de-a doua zi a vizitei de stat în Republica Turcia, la Forumul economic româno-turc pentru investiţii şi comerţ.

În programul ultimei zile a vizitei şefului statului român în Turcia se mai află o vizită la Platforma de producţie a Corporaţiei pentru Industriile Aerospaţiale din Republica Turcia (TAI) precum şi vizitarea Centrului naţional de simulare penAlte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ