Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, PRIMELE DECLARAŢII după europarlamentare: PMP a avut un scor bun

Tuesday, 27 May 2014, 10:56 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, marţi, la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al șefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, în formatul Consiliului European, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Principalele declaraţii înaintea plecării la Bruxelles:

Voi participa la un consiliu european informal. Vom discuta despre alegerile prezidenţiale din Ucraina, planificarea legislativă pentru 2014-2019. Al treilea punct va fi legat de analiza rezultatului alegerilor pentru PE.

Rezultatul alegerilor arată că PPE a câştigat alegerile, fără a avea majoritate absolută, dar e cel mai mare partid ca reprezentare în PE. Este previzibil ca, în procesul de formare al noilor instituţii, acest lucru să cântărească foarte greu în desemnarea preşedintelui Comisiei Europene. În timp ce popularii europeni au obţinut 214 locuri, socialiştii au obţinut 190 de locuri, iar liberalii 64 de locuri.

Astăzi nu se va face nicio desemnare, va începe un proces de reflecţie legat de preşedintele CE. Va fi un proces care va dura. Prima şansă o are un reprezentant al PPE şi îl vom susţine.

Opţiunea noastră rămâne continuarea cu Dacian Cioloş la Agricultură, dar nu suntem singuri pe lume. Portofoliul agriculturii este extrem de disputat întotdeauna.

Despre PNL în PPE: Este o problemă a PNL-ului. Nu aş vrea să o comentez. Cifra de 214 mandate nu are în vedere şi cele şase mandate ale PNL. Dacă se ia în calcul şi acest lucru, PPE ar avea 220 de mandate, iar grupul ALDE ar rămâne cu 58 de mandate.

Despre PMP: Nu a fost un scor entuziasmant, dar a fost un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ