Băsescu: Am venit să-i atenționez pe cei din PMP. A fost o declarație extrem de importantă

Thursday, 05 March 2015, 17:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, joi, că i-a atenționat pe liderii PMP, în cadrul unei discuții care a avut loc la sediul central al formațiunii, că situația de securitate din regiune "nu e joacă", potrivit Agerpres.

"Am venit să-i atenționez pe cei din conducerea PMP că astăzi a fost o declarație extrem de importantă legată de evoluțiile din Europa de Est. A fost declarația generalului Hodges (Ben Hodges — n.r.), comandantul forțelor americane din Europa, care, sunt convins, în urma informațiilor și a unei analize a afirmat ceea ce afirm eu de doi ani de zile, că ținta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării", a susținut fostul șef al statului, la plecarea de la sediul central al PMP din Capitală.

Băsescu a adăugat că acest lucru, venit din partea unui comandant militar, nu este de trecut cu vederea.

"S-a ajuns la aceeași concluzie pe care în analiza mea și a structurilor de securitate românești am tras-o acum doi ani de zile, iar astăzi este confirmată ca analiză de generalul Hodges, comandantul forțelor americane din Europa. Cred că este un semnal care trebuie tras", a mai declarat fostul șef al statului.

Traian Băsescu nu a dorit, însă, să discute despre poziția pe care ar trebui să o aibă președintele Klaus Iohannis.

"N-aș discuta. Eu i-am rugat pe partenerii din PMP să aibă în vedere că nu e joacă cu situația de securitate din regiune", a mai declarat fostul șef al statului.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri