Băsescu: Dacă ştie că soţul nu este invalid, CÂMPEANU să-şi prezinte DEMISIA!

Wednesday, 19 February 2014, 22:08, Sursă: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Adaugă părerea ta

Preşedintele a ţinut să facă un apel către ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, în mod direct.

"Dacă ştie că soţul dânsei nu este invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria întâia de invaliditate, să îşi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete", a spus Băsescu.

El a precizat că, dacă este adevărat că soţul Marianei Câmpeanu conduce, ia de la şcoală copilul, cu maşina de la RAR, să îşi prezinte imediat demisia şi să închidă subiectul.

"Aşează o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonată de acte de corupţie şi de miniştri condamnaţi în exerciţiul funcţiunii şi alte întâmplări de acest gen", a mai declarat şeful statului.

Ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile", afirmă Centrul de Investigaţii Media.

Informaţiile apar într-un material de presă publicat marţi de Centrul de Investigaţii Media.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", demnitarul adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

"Întreg acest demers jurnalistic este nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete, și îşi propune ca scop evident şi transparent alterarea imaginii mele publice de profesionist şi om politic. Mai grav decât atât, obiectul atacului îl reprezintă intimitatea familiei mele, soţul meu nefiind persoană publică şi neimplicat în politică sau în activități de interes public. (...) Consider că informaţiile difuzate în spaţiul media nu răspund niciunui interes public legitim, având drept unic scop denigrarea mea şi, cel mai grav, a familiei mele, prin urmare voi reflecta asupra demersurilor judiciare imediate ce vor fi întreprinse în acest sens", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Câmpeanu.