Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, criticat după Conferinţa Românilor de Pretutindeni: "A deturnat reuniunea diasporei"

Tuesday, 26 January 2016, 08:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Băsescu a deturnat reuniunea diasporei. Nu mă așteptam ca Traian Băsescu să se așeze la masa prezidiului Conferinței. Nu era așa ceva în program. Prezența sa a dat impresia că este vorba de o reuniune de partid", a declarat Terteleac la încheierea lucrărilor conferinţei.

"Din partea asociației noastre au participat aproape 40 de delegați și nu este corect să fie asimilați cu membrii PMP. Vom susține în continuare întâlniri ale diasporei, dar vom fi mult mai prudenți când la organizare sunt politicieni. Ei încearcă mereu să speculeze momentul", a adăugat el.

Mai mult, relatează gazetaromaneasca.com, preşedintele ARI a solicitat cercetarea fostului şef de stat pentru "tentativă de trădare". Terteleac s-a declarat "uluit" de declaraţia pe care Băsescu a făcut-o cu privire la Voronin, căruia i-a spus să fie el "preşedintele României Mari".

"Cer anchetarea lui Traian Băsescu pentru ceea ce eu aș numi o tentativă de trădare. Nu poți face Unirea cu Moldova pe ascuns", a explicat el.

Pe de altă parte, în cadrul evenimentului, Traian Băsescu a reiterat rolul deosebit pe care l-a avut Diaspora în ultimii ani la alegeri.

"Nu voi uita niciodată că personal datorez Diasporei mandatul meu din 2009! Așa cum Iohannis să nu uite că datorează Diasporei mandatul său din 2014...!", a spus el.

Circa 300 de români din diaspora, reprezentanţi de asociații și diverse organizații, s-au reunit la Parlamentul României duminică, 24 ianuarie, în cadrul Conferinței Românilor de Pretutindeni, organizate de către deputatul Eugen Tomac, în parteneriat cu un comitet de iniţiativă format din Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (FNRP), Consiliul Româno-American (SUA) şi Asociaţia Românilor din Italia (ARI).

Principalele subiecte dezbătute la conferință au fost votul prin corespondență și votul electronic, unirea cu Republica Moldova. În final a fost votată și semnată o rezoluție La eveniment nu a participat nici Dan Stoenescu, ministrul diasporei, nici Sandra Pralong, consiliera președintelui Iohannis pentru românii din străinătate.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ