Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Băsescu, critică dură la adresa șefei DNA: Revoluţia şi mineriada - o problemă încă nerezolvată

Tuesday, 10 March 2015, 19:28 Sursă: REALITATEA.NET

În materialul video, din septembrie 2009, Traian Băsescu îi solicita Codruței Kovesi să comunice opiniei publice ce fac procurorii, cu dosarele Revoluției, și dacă există o speranță că aceste dosare vor fi duse la finalizare.

"Ce se întâmplă cu aceste dosare de la domnul general Voinea, care, înțeleg, s-a pensionat. A vrut, n-a vrut să mai lucreze, nu mai știu, dar lasă o speranță că se va soluționa, într-un sfârșit", îi spunea șeful statului, de la acea vreme, actualei șefe a DNA, potrivit înregistrării postate pe Facebook, cu titlul "Despre Revoluție și mineriada. O problemă încă nerezolvată".

La rândul său, Laura Codruța Kovesi îi răspunde că o soluție va fi găsită, în acest sens.

"Domnule președinte, depinde ce înțelegeți prin speranță. Am spus că vom soluționa cu celeritate, pentru că 18 ani nu am avut soluție. V-am promis că vom găsi o soluție și nici pot să îndrept ceea ce de 18 ani nu s-a făcut", răspundea procurorul general de atunci.

 
 
"Doamna procuror, cred că ați înțeles foarte bine ce v-am spus și am o rugăminte: nu mă confundați cu un ziarist, căruia îi faceți o declarație. Vorbiți cu șeful statului, care vă spune așa: au murit 1600 de oameni la Revoluție, iar voi închideți dosarul. Au murit oameni la Mineriada din 13-15. Ce vreți să spuneți, că vă impun o soluție? Vă impune realitatea să spuneți dacă s-au împușcat singuri oamenii ăia sau au fost împușcați de cineva?", replica Băsescu, în 2009.
 
Magistrații de la Înalta Curte au confirmat, luni, decizia procurorului general de redeschidere a dosarului Mineriadei, din 13-15 iunie 1990, dosar în care este anchetat și fostul președinte Ion Iliescu.
 
Mai multe pe Ziare.com.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ