Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bănescu drege busuiocul. Nu vrea să-l supere pe Dragnea

Wednesday, 10 October 2018, 20:02 Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, vine cu explicaţii cu privire la declaraţiile ce îl vizau pe Liviu Dragnea, afirmând că erau simple constatări, nu o critică la adresa cuiva privind eşecul referendumului. Dragnea a spus miercuri că se abţine cu greu să nu îi răspundă.

"În cadrul unei emisiuni de radio a postului RFI care a fost citată ulterior în presă am menţionat, între alte explicaţii ale rezultatului recentului referendum, faptul că acesta a fost în mod fals şi insistent asociat, de către presă, cu o anumită persoană politică, ceea ce a dus la politizarea demersului şi a provocat reţinerea unor oameni de a se prezenta la urne. Citatul exact este „Al doilea element a fost asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic. S-a spus clar că «este referendumul lui X».” La întrebarea redactorului: „Cine este X?”, am răspuns: „Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat în mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum”", se arată într-un comunicat al purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta spune că declaraţiile sale sunt o constatare, nu o critică la adresa liderului PSD. 

"Aşa cum se poate vedea, răspunsurile mele nu conţin niciun fel de judecare a nimănui, ci doar constată una dintre explicaţiile participării reduse la referendum. De asemenea, nu am vorbit despre asocierea Bisericii Ortodoxe Române cu vreo parte a spectrului politic, aşa cum au insinuat unele titluri de presă, ci despre felul în care, în mass-media şi în opinia publică, referendumul a fost asociat în mod fals şi forţat cu o persoană", mai spune Bănescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea,a declarat, miercuri, că se abţine ”cu foarte mare greutate” să răspundă afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, pentru că este respectuos.

 

”Eu sunt un om creştin-ortodox şi sunt un om religios, nu practicant. Sunt şi foarte respectuos. Cu foarte mare greutate mă abţin să dau un răspuns, pentru că sunt respectuos”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat ce părere are de afirmaţiile purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Reprezentantul Patriarhiei a precizat, într-un interviu pentru RFI, că tema referendumului nu a fost dezbătută suficient de societate, iar la eşecul scrutinului au contribuit şi "dezinfomările din mediul online şi politizarea evenimentului".

"S-a spus clar este referendumul lui X... Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum. Acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme", a precizat Vasile Bănescu, în urmă cu două zile, la RFI.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ