Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avocatul Poporului, somat să atace la CCR ordonanța privind referendumul pentru familie

Thursday, 20 September 2018, 11:20 Sursă: REALITATEA.NET

USR susține că stabilirea datei referendumului de către Guvern, prin ordonanță de urgență, încalcă dispozițiile din Constituție, referitoare la procedura de revizuire a Legii fundamentale, precum și deciziile anterioare ale Curții Constituționale.

 "Fiind vorba de o lege de revizuire a Constituției, Parlamentul ar fi trebuit să stabilească prin lege data de desfășurare a referendumului", potrivit unui comunicat de presă al partidului de Opoziție, remisă miercuri MEDIAFAX.

"Referendumul este o diversiune folosită de Liviu Dragnea pentru a distrage atenția de la problemele reale – destructurarea justiției și destabilizarea statului de drept. Acesta ar trebui sa rezolve o problemă a societății, însă nu este decât un eventual recensământ pentru dezbinare, pentru că a doua zi după eveniment, viața niciunei familii, nu va fi mai bună cu absolut nimic. USR se va asigura de corectitudinea procesului, pentru a evita ca Liviu Dragnea să repete acțiunile de la referendumul din 2012", a declarat președintele USR, Dan Barna, potrivit sursei citate.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ