Aurescu: Sistemul antirachetă de la Deveselu, o preocupare pentru Moscova

Tuesday, 09 December 2014, 23:15 Sursă: REALITATEA.NET

"Argumentele sunt foarte clare, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere juridic. Rămâne un singur argument, cel politic. De ce acest sistem provoacă preocupare la Moscova? Pentru că el reprezintă în România, prin baza de la Deveselu, o prezență permanentă americană pe teritoriul României, deci o garanție de securitate pe care România o are și care reprezintă garanția faptului că România nu se va întoarce sub o altă sferă de influență", a declarat Bogdan Aurescu.

Șeful diplomației române a demontat argumentul venit dinspre Federația Rusă, potrivit căruia sistemul instalat la Deveselu "ar afecta capacitatea de descurajare nucleară a Moscovei".

"Nu poți spune că 24 de interceptori care vor fi plasați în România, împreună cu alți 24 de interceptori care vor fi, probabil, plasați în Polonia în 2018, pot să afecteze capacitatea Rusiei de a lovi cu sute de rachete intercontinentale, cu o capacitate deosebită, cu tot felul de măsuri de protecție și de deviere a eventualilor interceptori", a explicat Bogdan Aurescu, la un post de televiziune.

 

Mai multe pe Agerpres.

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ