Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Audierea lui Kovesi. Ultimele detalii

Thursday, 21 February 2019, 18:28 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani (PPE), le-a transmis azi o scrisoare președinților celor două comisii din PE, LIBE (libertăți civile și justiție) și CONT (control bugetar) în care vor fi audiați cei trei candidați selectați pe lista scurtă la șefia Parchetului European propunând o variantă de compromis în ce privește procedura audierii. În scrisoarea obținută de G4Media.ro, Tajani propune ca fiece candidat să fie audiat timp de 75 de minute, 50 de minute fiind alocate întrebărilor venite de la comisia LIBE și 25 de minute întrebărilor de la comisia CONT. Timpii de intervenție alocați fiecărui grup politic vor fi distribuiți în interiorul acestor sloturi, scrie G4media.ro 

”Conferința președinților (n.r. liderii de grup din PE) va trebui să fie informată în legătură cu rezultatul audierilor până la următoarea sa întâlnire din 7 martie. Aceasta va permite conferinței președinților să-și stabilească posibilul mandat de negociere, astfel încât o decizie cât mai rapidă să fie luată înaintea finalului actualei legislaturi”, se mai arată în scrisoarea lui Tajani.

”Aș fi recunoscător să primesc o scrisoare de la președintele comisiei LIBE, care să includă și poziția CONT, imediat după ce ambele comisii au terminat evaluarea candidaților și clasificarea aferentă. Această procedură ar permite Parlamentului să facă uz de expertiza comisiilor relevante și să-și exercite rolul instituțional, permițând procurorului-șef european să se instaleze în funcție înaintea sfârșitului actualului mandat (al PE -n.red)”, conchide Tajani în scrisoarea trimisă președinților comisiei LIBE, Claude Moraes, și comisiei CONT, Ingeborg Grassle.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ