Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț bombă înainte de recursul lui Dragnea în dosarul Bombonica

Thursday, 20 September 2018, 12:19 Sursă: REALITATEA.NET

Neacșu a declarat că există o problemă a componenței completului decis. ,,Eu o să dau puțin din casă, având în vedere că o să fiu avocat în dosar pentru o altă persoană. Din punctul meu de vedere, modalitatea de constituire a completului de cinci poate fi atacată, iar eu cel puțin pentru clienta mea o voi face", a spus Neacșu.

Site-ul Înaltei Curți arată că dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoareva fi judecat de Completul 1, condus de vicepreședintele ICCJ, Iulian Dragomir. Din complet mai fac parte Simona Cristina Neniţă, Daniel Grădinaru, Florentina Dragomir și Lavinia Lefterache.

Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a decis, în şedinţa din 4 septembrie 2018, să nu aplice noile prevederi ale Legii 304/2004, în privinţa reconfigurării completelor de 5 judecători. Decizia a fost luată cu o opinie separată, o judecătoare fiind de părere că noile norme sunt de imediată aplicare.  

 Una dintre  cele mai mai importante modificări prevede ca preşedintele/ vicepreşedintele ÎCCJ, precum şi preşedintele secţiei penale nu mai sunt membri de drept în complete, ci pot face parte din acestea doar prin tragere la sorţi.

În prezent, judecătorii care ocupă respectivele funcţii fac parte din complete în baza Regulamentului ÎCCJ.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ