Antonescu: Traian Băsescu este în continuare președinte pentru că Ponta a făcut o sumă de prostii

Sunday, 30 March 2014, 15:56, Sursă: Mediafax

Crin Antonescu a afirmat duminică, la Pitești, că Traian Băsescu este în continuare președintele României fiindcă "Victor Ponta a făcut o sumă de prostii și de lucruri incorecte”, liderul liberal invocând pactul de coabitare, numirea șefilor de parchete și decizia CC pe tema cvorumului la referendum.

”Traian Băsescu e în continuare președinte, ba chiar i-a mai crescut cota, pentru că domnul Ponta a făcut o sumă de prostii și o sumă de lucruri incorecte și domnul Traian Băsescu va rămâne în aceste condiții președinte până în 21 decembrie”, a declarat Crin Antonescu duminică, la Pitești, în discursul său de la Delegația Permanentă a PNL Argeș.

Crin Antonescu a spus că unul dintre motivele pentru care Traian Băsescu este în continuare președinte este acela că Victor Ponta l-a desemnat ministru de interne pe Ioan Rus care, ”în momentul în care s-a ajuns la referendum, a refuzat să țină cont de solicitările legitime de a reanaliza numărul de alegători și a comunicat o cifră fantasmagorică”.

Antonescu a adăugat că un alt motiv pentru care Băsescu a rămas președinte este acela că ”s-a intervenit în plan diplomatic în forță în favoarea sa”, dar și acela că ”la nivelul Curții Constituționale s-a produs acea erată care a schimbat textul de referință din Legea referendumului în Legea alegerilor prezidențiale și așa s-a reinterpretat cvorumul”.

”Domnul Traian Băsescu este în continuare președintele României pentru că Victor Ponta, cu aproape cinci milioane de voturi în spate, pe care le-am luat împreună, a preferat să semneze un pact de coabitare care să-l legitimeze pe el ca prim-ministru, și nu voturile pe care noi le-am obținut de la cetățenii români”, a mai spus Crin Antonescu.

El a adăugat că un alt motiv pentru care Băsescu este președinte este acela că premierul Victor Ponta a negociat cu președintele Băsescu numirea șefilor principalelor Parchete. Președintele PNL a ținut să sublinieze că nu a avut și nu are nicio înțelegere cu Traian Băsescu.

”Am fost, atât în vara lui 2012 cât și în toate celelalte momente - pact de coabitare, cârdășia cu procurori, introducerea accizei chiar - am fost pe poziții foarte ferme, chiar dacă aceste poziții m-au costat din punctul de vedere al imaginii, al complicării unor relații diplomatice pe care a durat foarte mult să le repar, dar le-am reparat” a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a participat, duminică, la Pitești, la ședința Delegației Permanente a PNL Argeș. La reuniune, au fost prezenți, de asemenea, Ludovic Orban, Adina Vălean, fostul ministru al Economiei Andrei Gerea, precum și lideri liberali din alte județe.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage