Antonescu: PNL este o instituție de patrimoniu istoric a României

Thursday, 29 May 2014, 17:46, Sursă: REALITATEA.NET

Partidul Național Liberal (PNL) este o instituție de patrimoniu istoric a României, iar partenerii politici trebuie să înțeleagă că ar fi păcat să dispară acest nume, a declarat joi liderul liberal Crin Antonescu, înainte ca Biroul Electoral Central să înmâneze europarlamentarilor certificatele doveditoare ale alegerii lor la scrutinul din 25 mai.

Adaugă părerea ta

Antonescu a fost întrebat de jurnaliști dacă este adevărat ce a spus președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Qintus, la un post de radio cu privire la faptul că va exista o fuziune prin absorbție cu PDL, însă liberalii nu vor renunța la numele partidului.

"Sper să înțeleagă partenerii noștri că numele de Partidul Național Liberal este un nume cu o asemenea forță istorică, încât nu poate fi pus în discuție și ar fi păcat de el să dispară. PNL poate să fie într-o perioadă mai bună, mai rea, la putere, în opoziție, mai multe sau mai puține voturi, dar PNL, din punctul meu de vedere, este o instituție de patrimoniu istoric a României și trebuie tratat ca atare acest lucru", a spus Antonescu, citat de AGERPRES.