Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Antonescu: Merg la noi discuţii cu liderii PPE în iunie

Tuesday, 27 May 2014, 13:15 Sursă: Mediafax

Antonescu a fost întrebat când va discuta cu liderii PPE următoarele faze ale afilierii liberalilor la popularii europeni.
"Prima precizare este că nu azi, şi nu cu Băsescu, că văd pe unele televiziuni din nou, nu reuşesc să mă obișnuiesc, din nou minciuni sfruntate. N-am nicio treabă azi la Bruxelles, sunt în Bucureşti cu treburile mele.

Azi la Bruxelles e o reuniune informală a Consiliului European, nu fac parte, nu sunt membru. Acuma noi suntem într-o corespondenţă administrativă, pregătim documentaţia, şi la o dată care va fi stabilită, probabil la începutului lunii iunie va avea loc o reuniune a PPE, care după declaraţiile care s-au făcut ieri să discute cererea noastră de aderare, şi probabil atunci", a declarat liderul demisionar al PNL.

El a fost întrebat când au avut loc discuţiile în care s-a negociat în legătură cu intenţia PNL de aderare la PPE.

"Nu a fost o discuţie anume, una, într-un moment, într-o zi. Sunt contacte mai vechi, sunt discuţii mai vechi, este o ipoteză care a existat în PNL din 2003-2004, dar care în ultima perioadă s-au accelerat. Noi am avut întotdeauna, în 2003 cred, sau 2004, a existat chiar un grup de lideri de atunci ai partidului care a făcut o solicitare în sensul acesta, preşedinte era Stolojan. Demersurile s-au blocat, au fost blocate în vremea respectivă tot de Tăriceanu, care era vicepreşedinte cu probleme internaţionale, până ne-am pomenit că în PPE s-au dus Traian Băsescu şi PD. După aceea, având în vedere evoluţiile din România, nu am putut relua demersurile din cauza raporturilor interne. În ultima perioadă sigur că şi PPE a devenit mai deschis şi atunci discuţiile s-au reluat. Dar, practic, accelerarea lor a avut loc acum, în preajma alegerilor, în perioada alegerilor, în zilele acestea", a spus Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat dacă urmează să aibă discuţii cu UDMR în legătură cu aderarea la PPE, în condiţiile în care PDL şi-a exprimat deschiderea pentru afilierea liberalilor la popularii europeni.

"N-am avut încă discuţii pe subiectul acesta (cu UDMR, n.r.). În ceea ce mă priveşte, nu cred că UDMR va încerca să obstrucţioneze acest proces", a mai afirmat Antonescu.

Conducerea PNL a votat trecerea formaţiunii de la ALDE la PPE, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PPE, Kostas Sasmatzoglou, a precizat, pentru MEDIAFAX, că Partidul Popular European ar putea discuta şi lua o decizie privind primirea PNL săptămâna viitoare, dacă liberalii români trimit documentaţia necesară la timp.

Preşedintele PPE, Joseph Daul, i-a transmis un mesaj liderului PNL Crin Antonescu, în care salută propunerea acestuia privind eurodeputații partidului și anunță că popularii europeni sunt gata să demareze rapid toate procedurile necesare pentru aderarea PNL la PPE. "Domnule președinte, salut anunțul dumneavoastră privind aderarea la PPE. Împărtășim aceeași viziune că avem nevoie de o forță politică de centru-dreapta puternică pentru o Europă stabilă și puternică", se arată în mesajul președintelui PPE, remis luni agenției MEDIAFAX de PNL.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ