Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANTONESCU, despre VOTUL LUI PONTA: Înseamnă că este din nucleul dur al dreptei, contez pe votul lui

Thursday, 29 May 2014, 12:44 Sursă: Mediafax

"E o lungă istorie de votant de dreapta a domnului Ponta, pentru că dacă în 1992 a votat cu Emil Constantinescu, iar în 1996 a votat cu Emil Constantinescu, în 1990 a votat cu Ion Rațiu, în 2009 a votat cu Antonescu, asta înseamnă că face parte din nucleul dur al alegătorilor de dreapta. Este un alegător harnic, conștiincios, care se prezintă de fiecare dată la vot și votează candidatul dreptei și e de văzut dacă în toamna acestui an va rămâne constant, ceea ce este de așteptat. Pentru mine, în ipoteza că voi fi candidat, este foarte încurajator să contez pe votul domnului Ponta”, a declarat liderul PNL.

El a fost întrebat dacă ar fi fost necesară o demisie din fruntea partidului în cazul în care cineva de la PNL ar fi făcut o astfel de afirmație, că nu a votat candidatul liberal.

”Să nu dramatizăm, nu cred că un om poate fi exclus pentru un vot dat în alegeri naționale. Este o disciplină de partid când vorbim de o moțiune de cenzură sau de vreun alt proiect pentru parlamentari, sunt alte rigori. Dar acuma, dacă bietul cetățean Ponta, cu opțiuni care se arată constant de dreapta a votat așa, pot să te întrebi de ce activează într-un partid socialist, dar este dreptul lui. Până la urmă, asta este o expresie a democrației, asta arată că partidul socialist e un partid foarte democratic și în România, țară care prinde asemenea fenomene. Deci, nu l-aș fi exclus, dimpotrivă, l-aș fi păstrat ca pe un exemplar care să dovedească această afirmație despre democrația în România și în partidul meu”, a mai spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, fost purtător de cuvânt al campaniei prezidenţiale a lui Mircea Geoană, a declarat, joi, că mulţi dintre cei cu care a votat la prezidenţiale din '90 până acum nu au câştigat, dar important este mersul la vot, el afirmând că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoană.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ