Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angela Merkel, prima reacție după ce copilotul Germanwings ar fi prăbușit intenționat avionul

Thursday, 26 March 2015, 18:42 Sursă: REALITATEA.NET

'Această tragedie ia o dimensiune total de neimaginat', a afirmat Angela Merkel, într-o scurtă declarație de presă făcută la Berlin și preluată de AFP. 

Anterior, procurorul francez Brice Robin implicat în dosarul tragediei aviatice de marți a declarat joi că, în urma analizei faptelor petrecute în cabina avionului Airbus de tip A320, copilotul german ar fi lăsat intenționat aparatul să se prăbușească. Versiunea procurorului francez a fost considerată ''plauzibilă'' de ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt. 

Mai multe pe Agerpres

Andreas Lubitz avea 28 de ani şi era din oraşul Montabaur, din statul german Rhineland Palatinate.

Lubitz a început să piloteze pentru Germanwings în 2013, după instrucţia urmată la Şcoala de Aviaţie Lufthansa, în Bremen. Avea la activ 630 de ore de zbor.

El fusese lăudat de Federal Aviation Administration (FAA) pentru că a întrunit şi chiar a depăşit standardele educaţionale şi medicale impuse.

Lubitz făcea parte din clubul aviatic LSC. "Andreas a devenit membru al acestui club încă din tinereţe, pentru a-şi îndeplini visul de a zbura", a anunţat clubul, la puţin timp după prăbuşirea avionului. 

"Şi-a îndeplinit visul, pentru care acum a plătit cu viaţa", a mai precizat o notiţă postată pe site-ul clubului, potrivit WSJ.com.

Motivul care l-ar fi determinat pe Lubitz să prăbuşească intenţionat avionul nu este cunoscut, iar procurorii nu au speculat pe această temă. Oficialii au respins însă pista teroristă.

Cea mai probabilă cauză a catastrofei aeriene din Alpii francezi a fost anunţată, joi, de procurori. Potrivit primelor informaţii, copilotul a provocat intenţionat prăbuşirea avionului, în timp ce pilotul era încuiat în afara cabinei, a anunţat procurorul francez Brice Robin, pe baza informaţiilor furnizate de cutia neagră a aeronavei.

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ