Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Cumpănaşu: Reţinerea lui Vlad Filat este clar o mişcare a Rusiei

Friday, 16 October 2015, 14:44 Sursă: REALITATEA.NET

#Cunoaştem foarte bine zona şi din pacate este clar o mişcare a Rusiei şi o încercare de a recuperi nişte regiuni pierdute. Liderii de la Chişinău sunt corupţi până în măduva oaselor. Avem o situaţia în care sigur poţi să reclami un abuz al Rusiei, dar toţi stim că sunt nişte ceţăţeni mai puţin corecţi, ca să nu spun infractori", a declarat acesta.

Alexandru Cumpănaşu a mai spus că trebuie să fim lângă Republica Moldova şi am ales răul cel mai mic, adică să îi susţinem, într-un fel, pe cei care vor să fie mai aproape de Uniunea Europeană şi mai puţin lângă Rusia. "Doar că oamenii aştia de fiecare şi-au văzut interesul propriu", a completat preşedinte AID Românie.

Conform acestuia, rămâne pericolul unei crize regionale de securitate. "Se poate transforma într-o criză regională, pentru că influenţa Rusia în Republica Moldova este foarte mare şi îşi dorec foarte tare să o aducă înapoi în zona de influenţă. Ne putem trezi cu o Republică Moldova ostilă României. Ar fi o catastrofă. Trebuie să tratăm lucrurile cu calm, cu echilibru şi diplomat. Trebuie să punem la muncă diplomaţia noastră", a explicat Alexandru Cumpănaşi.

"Este grav ce se întâmplă acolo, dar trebuie să ne uităm şi pe cine, ca Occident, am susţinut în Republica Moldova. Ne merităm soarta", a mai precizat preşedintele Asociaţiei pentru Implementarea Democraţiei.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ