Alba-neagra cu Legea Pensiilor. Un alt scenariu anunţat de ministrul Finanţelor

Tuesday, 06 February 2018, 13:56 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a precizat că cel mai pesimist scenariu de aplicare a Legii pensiilor este când prevede programul de guvernare, adăugând că aceasta va avea un impact bugetar însemnat.

„În luna februarie eu vreau să văd o formă definitivă, un impact cât de cât a ceea ce înseamnă această nouă lege şi pentru a discuta apoi la nivelul Guvernului, Coaliţiei timpul în care putem să aplicăm o astfel de lege, desigur, la propunerea Ministerului de Finanţe. Cel mai optimist (scenariu de aplicare a Legii pensiilor – n.r.) e de mâine, cel mai pesimist e când spune programul de guvernare”. Ministrul de Finanţe a afirmat că este adeptul aplicării cât mai rapide a Legii pensiilor.

„E obligaţia Ministerului de Finanţe să găsească resursele pentru o măsură sau alta. Nu va fi un impact mic. Vorbim de o schimbare radicală pe această zonă, o schimbare normală, logică şi de bun simţ. Va avea un impact bugetar însemnat şi, ca abordare, sunt pentru a îndrepta cât mai repede ce s-a făcut greşti în trecut. Este un dreptal fiecăruia care a lucrat o viaţă întreagă şi nu vreau să întindem foarte mult aplicarea acestei legi”, a răspuns Teodorovici, întrebat ce impact va avea Legea pensiilor.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri