Adevărul despre citatul din Mark Twain despre vot care s-a viralizat pe Facebook. ATENȚIE maximă!

Tuesday, 12 November 2019, 13:58 Sursă: REALITATEA.NET

Un citat atribuit fals lui Mark Twain a devenit, în ultima perioadă, viral pe net, chiar și în România.

Adaugă părerea ta

Citatul sugerează că celebrul scriitor Mark Twain nu ar fi apreciat puterea pe care votul o are. De faptul, lucrurile nu stau deloc așa.

Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm”, este citatul care în ultima perioadă este distribuit de mii de români pe Facebook.

Robert Hirst, Ph.D, editor și curator al proiectului Mark Twain Paper, găzduit de Universitatea Berkeley din California, care în ultimii 30 de ani a studiat opera autorului și a întocmit o lista cu citate false atribuite lui Mark Twain, a fost întrebat de FactCheck, dăcă citatul aparține autorului. Răspunsul acestuia a fost clar: ”Absolut NU”.

Conform acestuia, citatul de mai sus nu reprezintă modul în care Mark Twain privea votul.

Acest citat a mai fost distribuit masiv pe rețelele de socializare din Statele Unite, în campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Într-un interviu acordat în anul 1905, în Los Angeles Times, Mark Twain spunea: ”În această țară, avem un mare privilegiu. Când un lucru devine absolut insuportabil, oamenii se pot ridica și schimba lucrurile. Acesta este cel mai mare avantaj pe care îl avem: urna de vot”.

FactCheck este o organizație care are drept scop combaterea informațiilor false care se viralizează pe rețelele de socializare.