Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Adriana Săftoiu relatează un episod "fabulos": Băsescu și Berlusconi, despre Elena Udrea

Monday, 25 May 2015, 21:25 Sursă: REALITATEA.NET

Episodul îl are în prim plan pe Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei și a avut loc în timpul vizitei la Roma din 2005 a lui Traian Băsescu.

"Se vorbea despre relaţiile bilaterale, despre susţinerea Italiei pentru integrarea României în U.E. Brusc, Berlusconi şi­-a mutat privirea spre Elena Udrea, care se afla în diagonală cu premierul Italiei. „De ce sunteţi aşa de îngândurată? Trupul dumneavoastră spune altceva decât chipul dumneavoastră.“ Pur şi simplu, am rămas fără grai", relatează Săftoiu, care spune că Băsescu a intervenit ulterior. 

""Vă place? O mai aduc“. Şi au râs împreună. Andrei Pleşu era cel mai consternat dintre noi", povestește Săftoiu. Finalul s-­a dovedit apoteotic. Am terminat întâlnirea şi ne-­am ridicat pentru plecare. Berlusconi a privit-­o pe Elena : „Aş vrea să mai rămâneţi puţin, să schimbăm câteva cuvinte doar noi doi“. Fabulos!", relatează fosta consilieră prezidențială.

Băsescu a atacat-o dur pe Adriana Săftoiu, într-o postare pe Facebook.

"Faptul ca unui consilier i s-a făcut onoarea de a fi inclus în delegația oficială a Președintelui României care a participat la discuțiile cu premierul Italiei nu-i permite consilierului să dezvăluie nici conținutul discuțiilor şi, cu atit mai mult, nu-i permite să fabuleze pe marginea acestora. Fac precizarea că discuțiile cu premierul Berlusconi de la Roma au fost, cel mai probabil, înregistrate de Guvernul Italian. Gestul consilierului este fără precedent în diplomaţia europeană. Sunt convins că multe cancelarii îşi controlează astăzi structura delegaţiilor cu care m-am dus la întâlniri oficiale, în perioada 2005 – 2007, şi toate speră că numele Saftoiu nu a figurat în delegaţia mea", a spus Băsescu.

Elena Udrea a reacţionat pe Facebook la fragmentele publicate de Săftoiu despre ea. ''Este regretabil că o persoană cu certe calităţi, care ar putea câştiga şi din altceva decât din bârfe şi mizerii, se coboară să vândă poveşti de budoar inventate din invidie şi frustrare,'' scrie Udrea.

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ