Adrian Porumboiu: Nu am nicio legătură cu Plahotniuc. "Nu ştiu cum arată, nu ştiu ce este cu el"

Saturday, 06 August 2016, 22:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Este adevărat că în urmă cu mai bine de un an de zile am tranzacţionat acţiuni ale companiei Racova către o firmă Delta, din Geneva, printr-o firmă din Republica Moldova, Transoil. Această tranzacţie este una complexă care din păcate nu s-a materializat, nu s-a încheiat încă. Existau anumite obligaţii contractuale pe care nu le-au achitat"; a mai spus omul de afaceri român.

Acesta a explicat că, de fapt, în această tranzacţie este vorba de separarea activităţilor care cuprind grupul Racova. "Atât şi nimic mai mult", a spus Adrian Porumboiu.

"Este o companie din Geneva, care are acţionari în Luxemburg şi în Geneva: un ceţăţean american, unul georgian. Eu mă ocup de afaceri în continuare. Deocamdată tranzacţia nu este încheiată, întrucât obligaţiile contractuale nu au fost respectate", a mai explicat acesta, adăugând că nu crede că în spatele aceste firme nu este un cetăţean din Republica Moldova.

"Tranzacţionarea a fost efectuată, dar existau anumite obligaţii pe care acea firmă trebuia să le achite, nu doar faţă de mine, ci şi faţă de alţi creditori, care nu au fost respectate", a precizat acesta.

"Cred că nu sunt atât de imbecil şi să nu realizeze dacă în spatele acestui grup s-ar fi aflat Plahotniuc. Nu am avut nici cea mai vagă banuială în acest sens. Dacă s-ar fi aflat în spatele afacerii, plăteau până acum ce aveau de plătit. Plahotniuc are bani, din câte am înţeles", a declarat Adrian Porumboiu, explicând că nu s-a vândut niciun activ, ci acţiuni, nici un teren.

Acesta a mai spus Racova admistrează 46.000 de hectare şi a plătit la bugetul de stat taxe de peste 380 de milioane de euro şi a avut în unele perioade de vârf şi 6.000 de angajaţi.

Întrebat de ce a decis să vândă active din Racova, acesta a spus că pentru ca firmele să nu intre în insolvenţă şi să îşi poată plăti datoriile era nevoie să caute un investitor.

De asemenea, Adrian Porumboiu a mai spus că atât Daniel Constantin, cât şi fostul premier Victor Ponta are o contribuţie la "nenorocirea" care s-a abătut asupra firmelor sale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri