Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

17 organizații PNL revendică 10 funcții de vicepreședinte și secretarul general – surse

Tuesday, 10 June 2014, 09:52 Sursă: Mediafax

Președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a avut luni seară o întâlnire cu liderii filialelor liberale din regiunea Sud.
După discuția cu președintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, liderii a 17 organizații PNL, majoritatea din regiunea Sud, intenționează să susțină împreună la congresul extraordinar de la finalul lunii candidați care să adjudece 10 funcții de vicepreședinți executivi din cele 15 care sunt alese.

Cele 17 filiale ale PNL beneficiază de sprijinul și al altor organizații din țară, din Moldova și Ardeal, susțin sursele citate.

Sursele citate au precizat că filialele PNL din Sud intenționează să susțină și un candidat care să fie propus pentru poziția de secretar general. În urma discuțiilor de luni cu Iohannis s-a convenit că alegerea secretarului general al PNL se va realiza după congresul partidului, optându-se pentru varianta în care acesta este propus de președintele PNL și validat de Biroul Politic Național. Inițial, Iohannis anunța că dorește ca inclusiv funcția de secretar general să fie aleasă la congres.

Cei interesați de această poziție ar fi liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, și liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu.
Pe de altă parte, deputatul PNL Ludovic Orban, care și-a retras candidatura la șefia PNL anunțând că îl sprijină pe Iohannis, riscă să rămână fără susținere pentru a ocupa vreo poziție de conducere în partid.

Majoritatea actualilor vicepreședinți executivi ai PNL din regiunea Sud intenționează să-și depună candidatura pentru un nou mandat.

Cele 17 organizații cumulează aproximativ 600 de delegați din cei 1.542 care sunt convocați la congresul partidului, însă în acest calcul al liderilor PNL nu a fost contabilizat numărul delegaților organizațiilor de sector din București, care cumulează în total 199 de voturi.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ