11 septembrie. Cum s-a schimbat relaţia dintre România şi SUA după atentatele din 2001

Friday, 11 September 2015, 13:26, Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis secretarului de stat al SUA, John Kerry, un mesaj în care își arată profunda compasiune pentru familiile victimelor atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, în care și-au pierdut viața peste 3.000 de cetățeni americani, inclusiv membri ai comunității româno-americane.

Adaugă părerea ta

Astăzi suntem alături de poporul american în comemorarea celor căzuți și omagierea eroilor unuia dintre cele mai negre momente ale istoriei recente. (...) România a fost și rămâne deplin solidară cu Statele Unite ale Americii. Tragedia fără sens suferită de poporul american a apropiat și mai mult națiunile noastre și a dat o nouă semnificație relației între România și Statele Unite ale Americii", a arătat ministrul Aurescu, potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Totodată, Aurescu a omagiat sacrificiul celor care au luptat până la jertfa supremă împotriva terorismului și a reiterat determinarea României de a continua, alături de SUA și partenerii internaționali, eforturile în vederea prevenirii și combaterii acestei amenințări, indiferent de forma sa de manifestare.

El a evocat rolul semnificativ al Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, în consolidarea relațiilor bilaterale, în asigurarea securității comune și a stabilității în regiunea euro-atlantică.

Sursa: Agerpres