Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRESH-REFRESH. Semințele de QUINOA

Thursday, 22 May 2014, 09:24 Sursă: REALITATEA TV

Quinoa conţine multe proteine. De fapt, aceasta este o proteină complexă deoarece conţine toţi aminoacizii esentiali, în mod special lizina care este necesară organismului pentru creşterea şi repararea ţesuturilor. Aceasta are un conţinut ridicat de mangan care acţioneaza ca antioxidant în organism, contribuind la eliminarea celulelor canceroase periculoase şi a altor boli.

Aceste semnite s-a dovedit a fi o sursă bună de magneziu care ajută la tratarea durerilor de cap şi a migrenelor, prin relaxarea vaselor de sânge şi scade riscul de hipertensiune arterială. Prezenţa potasiului şi magneziului în quinoa previne înfundarea arterelor. Quinoa are un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi colesterol ceea ce o transformă într-un aliment ideal pentru un consumator care este interesat de propria sănătate.

Quinoa este o sursă de calciu importantă petru creşterea dinţilor şi menţinerea sănătăţii oaselor şi a pielii. Acest tip de cereală poate fi consumat de către cei care sunt alergici la grâu şi sufera de boala celiacă, întrucât nu conţine gluten. Alimentul este bogat în carbohidrati, fiind o sursă eficientă pentru producerea energiei necesară copiilor şi sportivilor.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE