Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Termen în procesul fostului trezorier al PSD. Mircea Drăghici este acuzat că ar fi luat 380.000 de euro din banii partidului

Thursday, 14 May 2020, 10:22 Sursă: Realitatea.NET

Procesul în care fostul trezorier al social-democraților, Mircea Drăghici, trimis în judecată de procurorii DNA pentru că și-ar fi însușit banii de subvenții pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil, este programat la ora 12.00.

Completul de trei judecători care vor da o soluție în acest caz este format din Aida Popa, Ionuț Matei și Horia Șelaru.

La unul dintre termene, Mircea  Drăghici a fost întrebat dacă dorește ca dosarul său să se judece în procedură simplificată, respectiv să admită acuzațiile DNA așa cum au fost formulate și să se bucure de o reducere substanțială a pedepsei, sau pe procedura comună, iar acesta a refuzat, spunând că este nevinovat.

„Eu sunt nevinovat deci doresc să mă judec în procedura normală”, a spus Mircea Drăghici în fața judecătorilor.

În continuare judecătorii ICCJ i-au explicat lui Drăghici care e acuzația concretă a procurorului, respectiv că a folosit 380.000 de euro bani primiți de partid din bugetul de stat pentru a plăti  în scop pur privat o locuință, conform stiripesurse.ro.

„Am înțeles tot onorată instanță. Doresc sa dau declarație, dar după audierea martorilor, dacă acest lucru este posibil”, a spus acesta la vremea respectivă.

Acesta a fost trimis în judecată, iar în septembrie 2019 instanța supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar, decizia fiind contestată de către Mircea Drăghici.
Mircea Drăghici este la al treilea mandat de deputat de Argeș, ales pe listele PSD. În 11 februarie, Drăghici a anunțat că demisionează din PSD.

Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri