Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Decizie inedită în perioada stării de urgență: Procesele lui Vasile Blaga și Ionut Negoiță au fost suspendate

Friday, 20 March 2020, 11:24 Sursă: Realitatea.NET

Este vorba de decizii destul de rare pe rolul instantelor din Bucuresti, in contextul in care cele mai multe completuri de judecata au preferat sa preschimbe termene in dosarele care nu sunt considerate urgente si sa amane procesele pentru lunile mai si iunie. Nu sa le si suspende.

"Constata intervenita suspendarea de drept a cauzei pe durata starii de urgenta, in baza art.43 alin.2 din Anexa 1 a Decretului nr.195 din 16 martie 2020 al Presedintelui Romaniei," sunt minutele identice din cele doua dosare.

Judecatorii fac trimitere la prevederea din decretul declararii starii de urgenta potrivit careia: "Procesele penale aflate in curs pe rolul instantelor de judecata, inclusiv cele aflate in procedura in camera preliminara, se suspenda de drept pe durata starii de urgenta, cu exceptia celor de la alin. (1) lit. c) apreciate ca atare de judecator sau instanta de judecata, precum si a urmatoarelor cauze:

cele privind infractiunile flagrante, cele in care au fost dispuse masuri preventive, cele referitoare la contestatii impotriva masurilor asiguratorii, cele privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, cele ce cuprind masuri de protectie a victimelor si a martorilor, cele privind aplicarea provizorie a masurilor de siguranta cu caracter medical, cele privind infractiuni contra securitatii nationale, cele privind acte de terorism sau de spalare a banilor."

Citiți continuarea pe ziare.com


Vezi mai multe


Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri