Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Andrei Tinu își strânge lucrurile de la Autoritatea pentru Cetățenie! Ana Birchall: ”Sper ca DNA să avanseze cu ancheta”

Tuesday, 19 May 2020, 16:35 Sursă: Realitatea.NET

”În sfarsit lui Tinu - alias Tinu Superglue - nu i-a mai ținut "lipeala" și Caracatița de la Autoritatea Națională pentru Cetățenie a rămas fără două tentacule (cele mai importante, de altfel). Prin două decizii ale PM, întemeiate pe Raportul Corpului de control al ministrului Justiției (întocmit în mandatul meu și asumat prin semnătura mea), președintele Andrei Tinu și Sorin Marius Bozgan au fost revocați din funcțiile deținute (de fapt, ținute cu dinții), facându-se astfel un act de dreptate și justiție socială.
Însă Andrei cel Mic, alias "Superglue", simțindu-se nedreptățit de această decizie "odioasa", a atacat-o la Curtea de Apel București în contencios administrativ, solicitând instanței anularea acesteia și suspendarea efectelor deciziei de revocare până la soluționarea fondului. Dincolo de ridicolul și penibilul situației - dat fiind că funcția de secretar de stat este o funcție politică, deci omul fusese numit politic - contrar oricăror așteptari ale sale, instanța de contencios a respins această cerere de suspendare ca neîntemeiată (a se vedea linkul http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx…). Urmează judecarea fondului acțiunii. Întrucat actul de justiție este/ar trebui să fie previzibil, îmi exprim speranța că și pe fond îi va fi respinsă acțiunea. În opinia mea, Raportul Corpului de control al MJ, întocmit profesionist și responsabil și aflat la dosarul cauzei va cântări mult...
În aceste condiții, înteleg că saptămâna trecută, cu o fețișoară abătută, Andrei cel Mic (!), își strângea cu meticulozitate lucrușoarele din fostul său birou (o broscuță, o mașinută, o medalie scrisă în limba rusă, etc.), ca să plece.... Unde să plece? Unde o vedea cu ochii! Această saga penibila s-a încheiat. Sunt mulțumită că în mandatul meu au fost realizate lucruri care au fost confirmate inclusiv de următorul Guvern, precum și de o instanță de judecată...Sper ca și Bozgan să urmeze aceeași cale... sprâncenată.Și mai sper ca DNA să avanseze cu ancheta, în baza aceluiași Raport al corpului de control, fiind suspiciuni de comitere a unor fapte grave, în ceea ce privește acordarea cetățeniei române, așa cum dealtfel am și sesizat prin semnătura mea!”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: Ultimele Stiri
Alte articole din: Ultimele Stiri