Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cocktailuri Molotov la Paris: "Nici Le Pen, nici Macron, nici ciumă, nici holeră!"

Monday, 01 May 2017, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

ZIUA MUNCII. Cel puțin 150 de persoane cu cagule pe față s-au infiltrat în rândul manifestanților pașnici reuniți la apelul sindicatelor și au provocat ciocniri cu forțele de ordine, notează bfmtv.com.

”Trei ofiţeri au fost răniţi, iar unul este în stare gravă cu arsuri din cauza unor cocktailuri Molotov”, a declarat un poliţist.

De asemenea, patru tineri au fost arestaţi pentru ”deţinere de arme interzise”.

Unii sindicalişti au încercat să transforme demonstraţiile tradiţionale într-un eveniment de solidaritate naţională împotriva Frontului Naţional, notează News.ro.

Însă, tinerii protestatari îi denunţă pe ambii candidaţi promovaţi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi au ameninţat că nu vor recunoaşte rezultatele scutinului, continuând în schimb protestele violente în întreaga Franţă.

”Nici ciumă, nici holeră”, au scandat aceştia din urmă pe străzile Parisului.

Protestele au loc cu exact o săptămână înaintea turului II al alegerilor prezidențiale din Franța, în care se vor confrunta centristul Emmanuel Macron și extremista Marine Le Pen.

Sondajele sugerează că cei doi candidați sunt relativ lipsiți de popularitate, dar că majoritatea alegătorilor vor opta pentru o variantă pragmatică, în persoana lui Emmanuel Macron. 

Marșul, condus de membri ai patru sindicate în spatele unui banner pe care era scris 'Împotriva declinului social, teren fertil pentru extrema-dreaptă', s-a întrerupt în mai multe rânduri. Distrugeri ai fost cauzate și de unii participanți la marș, notează Agerpres.

Uniunea sindicală pentru lupta împotriva extremei-drepte, care prevala în 2002 la calificarea în turul al doilea al alegerilor prezidențiale a lui Jean-Marie Le Pen, este acum împărțită.

Sindicatele au defilat luni divizate în privința recomandării de vot pentru contracararea candidatei de extremă-dreapta Marine Le Pen, care se va confrunta cu centristul Emmanuel Macron la turul al doilea al alegerilor prezidențiale de la 7 mai.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN