Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Zeci de mii de persoane au protestat împotriva G7, la Munchen

Friday, 05 June 2015, 09:10 Sursă: REALITATEA.NET

Organizatorii protestului se așteptau la 30.000 de participanți, dar în cele din urmă, aproape 40.000 de persoane au mărșăluit prin centrul capitalei bavareze, sub un soare arzător și într-o atmosferă calm. Potrivit poliția locale, numărul manifestanților ar fi fost de 34.000, notează AFP.

În Bavaria, joi a fost zi de sărbătoare - catolicii au marcat „Trupul și Sângele Domnului”. Poate și din ancest motiv, parada a avut loc într-o atmosferă de bună dispoziție, spre încântarea administrație conservatoare din landul Bavaria, care se temea că manifestația ar putea degenera în violențe de stradă.

Manifestanții au mărșăluit în spatele unei banderole pe care scria: "stop TTIP (Acordul de liber schimb între UE și SUA), Salvați Clima, Combateți sărăcia". Protestul a fost organizat de partidele de opoziție „Die Linke” (stânga radicală) și „Verzii”, cu ajutorul mai multor organizații sindicale și asociații de protecție a mediului.

Manifestația de la Munchen este preludiul altor acțiuni de protest împotriva summitul-ui G7, ce va beneficia de o protecție excepțională din partea poliției germane.

Sâmbătă și duminică vor avea loc manifestații și la Garmisch-Partenkirchen, cu ocazia deschiderii oficiale a summitului G7.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN