Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Washington critică declaraţia lui Lavrov privind poziţia SUA faţă de războiul civil din Siria

Thursday, 24 September 2015, 11:14 Sursă: REALITATEA.NET

"Eu cred că americanii sunt mult mai receptivi (acum) la argumentele pe care le prezentăm noi de mai mulţi ani", a declarat Lavrov pentru presă la Moscova.

El se referea la afirmaţiile secretarului de Stat american John Kerry de săptămâna trecută, în urma reluării discuţiilor la nivel militar pe tema Siriei - în care războiul civil nu dă semne de atenuare după patru ani şi jumătate - între Washington şi Moscova. Washingtonul şi-a exprimat nemulţumirea faţă de susţinerea de către Moscova a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, pe care Statele Unite îl îndeamnă să plece de la putere pentru a permite un proces de tranziţie.

"Nu există nicio schimbare în poziţia sau îngrijorările noastre faţă de ceea ce face Rusia în Siria", a declarat John Kirby, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat. "Secretarul Kerry a fost clar şi consecvent. Vom saluta un rol constructiv al Rusiei în lupta împotriva ISIL (unul dintre acronimele grupării Statul Islamic), dar dacă ei sunt acolo să-i consolideze poziţia lui al-Assad, acest lucru contravine oricărui efort de a pune capăt conflictului", a adăugat Kirby.

O sporire a prezenţei militare a Rusiei în Siria a complicat eforturile americane în lupta împotriva Statului Islamic (SI) în această ţară. O coaliţie condusă de către Statele Unite a efectuat atacuri aeriene ţintite asupra grupării extremiste în ultimul an. Separat, o sursă diplomatică rusă a declarat miercuri că Moscova vede şanse tot mai mari ale unui acord internaţional cu privire la Siria.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN