Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Viktor Orban: Gardul de la frontiera cu Serbia urmează să fie ridicat până la 31 august

Monday, 27 July 2015, 14:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Gardul va fi construit până la 31 august. Toate celelalte termene nu sunt valabile", a declarat sâmbătă Viktor Orban la Băile Tuşnad, în România, citat de MTI.

Lucrările la acest gard de sârmă au început la jumătatea lui iulie, într-o secţiune de probă. Gardul, de patru metri înălţime şi cu o lungime de 175 de kilometri, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, are menirea să împiedice imigranţii şi solicitanţii de azil să intre în Ungaria, un stat membru UE, de unde încearcă, ulterior, să ajungă în alte state membre ale Uniunii, prin Austria şi Germania. Cea mai mare parte dintre ei provin din Irak, Afganistan, Siria şi ţări africane.

Ministerele ungare al Apărării şi de Interne au anunţat săptămâna trecută că realizarea acestui proiect, în totalitate, se va încheia în noiembrie. Gardul a provocat reticenţe din partea Comsiei Europene (CE) şi a şocat Belgradul. Anul acesta Ungaria a înregistrat deja peste 80.000 de cereri de azil, faţă de 43.000 câte a înregistrat în decursul lui 2014.

Parlamentul ungar a înăsprit recent condiţiile în care este acordat azil şi în care este autorizată menţinerea imigranţilor în tabere. Potrivit lui Orban, "imigraţia ilegală este legată de terorism şi antrenează o creştere a infracţionalităţii, inclusiv violuri şi şomaj". "Europa trebuie să rămână a europenilor", a subliniat el.

 

 

Sursa: Mediafax

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN