Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO | Din lipsă de argumente, parlamentarii Opoziției din Taiwan au aruncat cu organe de porc în premier

Friday, 27 November 2020, 13:07 Sursă: cnn

Autor: Iulian Budusan

Opoziția din Taiwan au aruncat organe de porc și au și-a schimbat pumni și palme în Parlament  cu cei de la conducerea țării, pe fondul unui șir întreg de dispute legate de relaxarea importurilor de carne de porc din SUA, scrie BBC.

Ei spun că o decizie recentă a guvernului de a permite importul de carne de porc din SUA, care conține ractopamină - un aditiv interzis pentru creșterea porcilor în Taiwan și Uniunea Europeană - reprezintă o amenințare pentru sănătate.

Partidul de guvernământ neagă acuzația și a cerut revenirea la dezbaterea rațională.

Nu este un lucru neobișnuit ca bătăile să izbucnească în parlamentul din Taiwan

Parlamentarii din partea principalului partid de opoziție din Taiwan, Kuomintang (KMT), au aruncat vineri găleți cu intestine de porc către premierul Su Tseng-chang, pentru a-l împiedica să răspundă la întrebări în Parlament. S-au schimbat, de asemenea, lovituri, într-o întâlnire „scurtă, dar vicioasă”, în confruntarea dintre parlamentarii  KMT și cei de la Chen Po-wei, un mic partid aliat al Guvernului din Taiwan. Partidul Democrat Progresist (DPP) a condamnat protestul „dezgustător”, numindu-l o risipă de alimente care „împușcă” parlamentul, în timp ce cereau revenirea la o dezbatere rațională.

Washingtonul a salutat decizia din august a președintelui taiwanez Tsai Ing-wen de a relaza importurile de carne de porc din SUA începând cu 1 ianuarie. Însă această mișcare a deranjat opoziția, care a lansat dezbateri publice cu privire la siguranța alimentelor după o serie de scandaluri recente.

Weekend-ul trecut, în cadrul demonstrațiilor anuale de „Luptă de toamnă”, protestatarii au defilat un porc gonflabil uriaș în opoziție cu importurile.

Aditivul ractopamină este interzis în prezent pentru creșterea porcilor în Taiwan, precum și în China și Uniunea Europeană, din cauza preocupărilor legate de siguranța animalelor și a oamenilor. Taiwanul a căpătat notorietate pentru luptele izbucnite la nivelul parlamentului.

Yuanul - parlamentul - a văzut de-a lungul anilor încăierări care s-au lăsat cu pumni, trageri de părului și aruncarea de sticle goale de plastic și baloane umplute cu apă. Într-o luptă deosebit de aprinsă din iulie 2017, legiuitorii s-au ridicat și și-au aruncat scaune unul înspre celălalt în timp ce se certau asupra unor cheltuieli prea mari cu infrastructura.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN