Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un vulcan din Bali a aruncat cu cenuşă la peste 700 de metri

Tuesday, 21 November 2017, 16:10 Sursă: REALITATEA.NET

Muntele Agung se află la aproximativ 75 de kilometri de principalele destinații turistice de pe insula Bali, Kuta și Seminyak.

Alerta pentru erupții vulcanice a fost păstrată totuși cu un grad sub cea maximă în urma recentei activități, a declarat Sutopo Nugroho, purtător de cuvânt al agenției. Nivelul de alertă nu a fost ridicat pentru că nu este vorba despre o erupție, a precizat Centrul de vulcanologie și gestionare a riscurilor geologice.

"O erupție înseamnă că muntele elimină materii vulcanice și până acum nu s-a întâmplat acest lucru. Este doar fum", a declarat pentru AFP Made Indra, un responsabil al Centrului din Bali.

Totuși, "persoanele care se află pe o rază de 6 km de munte trebuie să evacueze", în special în districtul Karangasem, cel mai apropiat de vulcan, a declarat la rândul său vulcanologul Gede Suantika, scrie Agerpres.

Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel la 22 septembrie, când 130.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele și să meargă în adăposturi temporare de teama unei erupții iminente. La sfârșitul lunii trecute însă autoritățile au coborât alerta cu un grad după o descreștere constantă a activității vulcanice.

Aproape 30.000 de persoane trăiesc încă în adăposturile temporare, a spus Nugroho.

Vulcanul Agung, care are o înălțime de 3.031 metri, a erupt ultima dată pentru o perioadă de aproape un an în 1963 și 1964, provocând moartea a aproape 1.600 de persoane.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN