Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un parlamentar britanic cere transferul deţinuţilor străini în ţările de origine, inclusiv România

Friday, 27 January 2017, 18:50 Sursă: REALITATEA.NET

"Este un mister pentru mine cum de 12% din populaţia penitenciarelor noastre se întâmplă să fie naţionalitate străină. Jumătate din cele 12 procente - peste 4.000 de deţinuţi - sunt din state UE", scrie Mediafax.

"Ar trebuie să fie o prioritate pentru Guvern să se asigure că, în cei doi ani disponibili înainte de Brexit, cetăţenii din alte state, precum Polonia şi România, care sunt în fruntea listei în ceea ce priveşte numărul, vor fi transferaţi în ţările lor de origine", a adăugat parlamentarul, care şi-a motivat cererea pe baza cheltuielilor cauzate de întreţinerea miilor de deţinuţi străini aflaţi în penitenciarele britanice.

Keith Vaz s-a remarcat drept un susţinător al dreptului la muncă pentru cetăţenii români în Marea Britanie. El le-a transmis românilor că sunt în continuare bineveniţi în Marea Britanie, chiar dacă Regatul va părăsi Uniunea Europeană. Keith Vaz s-a alăturat campaniei „Why don`t you come over?” şi i-a aşteptat pe români la aeroport în prima zi în care piaţa muncii din Marea Britanie s-a deschis pentru ei. 

Parlamentarul a fost implicat şi într-un scandal sexual după ce s-ar fi întâlnit cu doi bărbaţi est-europeni care practică prostituţia, cu care ar fi plănuit o petrecere cu escorte masculine şi droguri, la care urma să participe şi un român.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN