Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un nou record de decese Covid-19 în SUA. Peste 2.400 de morţi în 24 de ore, cel mai ridicat bilanț din ultimele 6 luni

Thursday, 26 November 2020, 09:47 Sursă: agerpres

Autor: Iulian Budusan

În ţară s-au înregistrat totodată aproape 200.000 de noi cazuri de COVID-19, potrivit sursei citate. Aceasta a fost a doua zi consecutivă în care s-a depăşit pragul zilnic de 2.000 de decese.

Ultima dată când numărul deceselor a depăşit 2.400 într-o singură zi a fost la începutul lunii mai, în plină criză sanitară în Statele Unite.

Confruntate cu un nou focar de epidemie, care se află în faza „exponenţială” în SUA potrivit autorităţilor din domeniul sănătăţii, numeroase state au reimpus, una după alta, restricţii în pofida sosirii sezonului sărbătorilor de iarnă.

Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) este o mare sărbătoare în SUA, pentru mulţi mai importantă decât Crăciunul, în care prietenii şi familiile se reunesc în jurul tradiţionalului curcan umplut.

Fără a interzice deplasările, Centrele Americane de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) au cerut pentru prima dată americanilor să nu călătorească pentru această sărbătoare.

Statele Unite, ţara cea mai afectată de pandemia de COVID-19 în cifre absolute, au înregistrat în total peste 12,7 milioane de cazuri şi 262.080 de decese.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN