Un jurnalist eurosceptic și prorus, propus la șefia RAI în Italia. Opoziția și ziariștii spun ”Nu”

Tuesday, 31 July 2018, 13:33 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Marcello Foa este omul care ar putea conduce grupul RAI, la propunerea partidelor din coaliția guvernamentală, Liga și Mișcarea 5 Stele (M5S), dar opoziția politică amenință să blocheze numirea acestuia în funcție.

Nominalizarea lui Foa pare să confirme vederile proruse ale guvernului de la Roma. Foa a fost o lungă perioadă corespondent la Moscova, apoi a apărut frecvent în publicațiile proruse.

În 2016, vorbind pe canalul de Youtube al M5S, Foa a spus că Italia ar trebui să ia în calcul părăsirea Zonei Euro pentru a se salva pe termen lung.

Foa este cunoscut și pentru opiniile sale împotriva vaccinării obligatorii, care coincid de altfel cu poziția guvernului.

Nu în ultimul rând, jurnalistul este cunoscut pentru atacurile sale la adresa președintelui Sergio Mattarella.

Confirmarea lui Foa trebuie făcută miercuri prin votul Comisiei pentru Supervizarea RAI, iar opoziția și-a anunțat deocamdată votul negativ în acest sens.

Dacă Partidul Democrat este ferm împotriva numirii lui Foa în importanta funcție, votul Forza Italia, gruparea lui Silvio Berlusconi, este totuși o necunoscută în acest moment.

Un protest clar față de nominalizarea lui Foa a venit însă din partea a două sindicate jurnalistice, FNSI și Usigrai, sindicatul reporterilor RAI.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA