Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un fost ambasador SUA la București, în echipa lui Joe Biden

Monday, 09 November 2020, 12:37 Sursă: profit

Autor: Iulian Budusan

Fostul ambasador al SUA la București în perioada 2009 - 2012, face parte din echipa de tranziție anunțată de președintele-ales, Joe Biden, potrivit site-ului oficial.

Informația, publicată de Profit.ro, confirmă relația de prietenie de aproape 40 de ani între Gitenstein și Biden, care au lucrat îndeaproape în Senatul SUA, dar și atunci când Biden era vicepreședintele SUA.

În acest moment, Mark Gitenstein este consilier senior pentru comerț internațional la compania de avocatură Mayer Brown, dar și membru în board-ul Fondului Proprietatea, care deține acțiuni la majoritatea marilor companii de stat din România, scrie G4media.

Gitenstein a rămas un bun cunoscător al României după plecarea din funcția de ambasador. În 5 septembrie 2020, el a fost anunțat oficial că membru al consiliului consultativ al echipei de tranziție Joe Biden - Kamala Harris.

Cei doi sunt prieteni de familie. În 2012, la inaugurarea noului sediu al Ambasadei SUA la București, la ceremonie a participat și Beau Biden, fiul lui Joe Biden și procuror general al statului Delaware.Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN