Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un distrugător american stârnește reacția flotei ruse și dă peste cap parada militară

Tuesday, 09 May 2017, 11:48 Sursă: REALITATEA.NET

Site-ul rusesc „Fontanka” a anunțat inițial că mai multe nave ale Flotei Baltice au părăsit portul Sankt Petersburg, plecând în urmărirea distrugătorului american USS Carney, înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, care a intrat în Marea Baltică.

Potrivit publicației, luni seara, la 20:00 ora locală, în fluviul Neva nu se mai afla niciun vas al Flotei baltice, iar potrivit directorului portului din Sankt-Petersburg, comandamentul militar nu a prezentat vreo cerere de navigare în fluviu pentru noaptea de 8 spre 9 mai. Iar între timp în portul din Kronstadt se aflau corveta „Stoikii”, trei nave mici anti-submarin „Urengoi”, „Zelenodolsk”, „Kazaneț” și dragorul „Alexander Obuhov”, o barcă de asalt și mai multe bărci de scufundări.

Ulterior, oficialii militari letoni au semnalat că trei nave rusești, despre care se presupune că ar fi Liven 551, Serpukhov 603 și Morshansk 824 a intrat în Marea Baltică pentru a controla prezența distrugătorului american.

Anterior, serviciul de presă al Districtului Militar Vest a anunțat că, la Parada Victoriei din Sankt Petersburg vor participa 13 nave de război și nave auxiliare, inclusiv vasul de debarcare „Minsk”, micile nave de desant „Denis Davîdov” și „Leitenant Rimski-Korsakov”, navele purtătoare de rachete „Liveni”, „Serpuhov” și „Morșansk”.

În cele din urmă, la paradă ar urma să participe mult mai puține vase. PE unele site-uri au apărut chiar informații despre posibila anulare a paradei. 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN