Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Puterea exemplului SUA: Două lesbiene din China își „oficializează” relația interzisă oficial

Thursday, 02 July 2015, 20:26 Sursă: REALITATEA.NET

Îmbrăcate în rochii albe de mireasă, cele două îndrăgostite și-au celebrat, joi, „nunta neoficială” în fața câtorva zeci de prieteni, într-un restaurant din Beijing. Anterior, ele au încercat să-și oficializeze cu adevărat relația, chiar la Biroul Stării Civile, dar poliția le-a avertizat să nu facă o... „scenă”.

„Am senzația că este momentul potrivit pentru a face acest pas. Suntem împreună de foarte mult timp”, le-ar fi spus Li jurnaliștilor de la CNN înainte de petrecerea de nuntă.

Li și partenera sa susțin că încercarea lor de a determina recunoașterea uniunilor homosexuale în China și-a aflat sursa de inspirație în hotărârea de săptămâna trecută a Curții Supreme din SUA, care a legalizat căsătoriile între
partenerii de același sex în toate cele 50 de state americane.

Decizia luată peste Ocean a provocat o dezbatere națională în China pe tema drepturilor homosexualilor, cu atât mai mult cu cât, luată cu majoritate de voturi, hotărârea Curții Supreme de la Washington îl citează tocmai pe... Confucius: „Căsătoria stă la baza actului de... guvernare”, spunea înțeleptul chinez din vechime. Acest citat a devenit viral pe rețelele sociale din China și a atras, în general, comentarii pozitive.

Cu toate acestea, stigmatul pe care o astfel de relație îl aduce după sine rămâne o mare problemă pentru cei care vor să-și ducă astfel viața în sânul celei mai mari națiuni din lume. Potrivit unui studiu realizat de o agenție americană în 2013, doar 21% din locuitorii Chinei ar fi dispuși să accepte homosexualitatea.

Totuși, vestea hotărârii luate de judecătorii americani a venit ca o undă de șoc în regiunea asiatică. Cotidianul de stat chinez „Global Times” scrie, într-un editorial: „Societatea trebuie să-și amplifice toleranța față de căsătoria între persoane de același sex, dar nu este nevoie să dăm amploare prea mare subiectului, pentru a nu favoriza formarea cuplurilor homosexuale!”


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN