Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un bărbat din Ruse a înmatriculat 293 de maşini româneşti în Bulgaria

Thursday, 17 November 2016, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru evaziune fiscală de dimensiuni mari, Procuratura Raională Razgrad l-a dat în judecată pe fostul proprietar şi administrator al „Lamav” LTD, scrie Rador.ro.

La data de 5 august 2014, el a înregistrat la Ruse o societate cu acţionariat unic „Lamav” LTD, cu un capital de 5 leva. Cu această firmă intenţiona să câştige intermediind înmatricularea unor autoturisme româneşti. Conform Procuraturii, ştia că pentru firma sa, prin această activitate, apar obligaţii fiscale. Pentru a nu plăti impozite, la data de 30 iulie 2014,el  a schimbat sediul societăţii şi a înregistrat-o la Razgrad, pe strada Vit 11, unde de fapt nu locuia. Ulterior, în perioada 13 august – decembrie 2014, Vladimir Ganev a reuşit să înmatriculeze 293 de maşini ale unor cetăţeni români ca fiind în proprietatea „Lamav” LTD.

Pentru niciuna dintre maşini nu a depus declaraţie fiscală şi nu a plătit niciun leu în bugetul Primăriei Razgrad. Din concluziile expertizei economice solicitate pentru acest caz, obligaţiile fiscale ale firmei sale în conformitate cu Legea privind impozitele şi taxele locale pentru cele 293 de maşini înmatriculate se ridică la 9.403 de leva (circa 4200 de euro).Vladimir Ganev a comis infracţiunea de care este acuzat în condiţii de criminalitate continuă şi în perioada de probă a unei condamnări anterioare. La data de 11 august 2015, Ganev i-a transferat firma Lamav lui Shenoil Mahmud, în vârstă de 48 de ani, tot din Ruse.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN