UE ar putea adăposti un milion de refugiați, afirmă un responsabil ONU

Monday, 15 June 2015, 21:16 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Uniunea EUropeană are capacitatea de a acorda azil, vreme de mai mulţi ani, unui milion de persoane refugiate din zone de conflict, din Siria sau alte părți ale lumii', a afirmat Zeid Ra'ad Al Hussein în fața Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, la Geneva,

Aceasta nu ar reprezenta decât 0,2% din populația UE, în timp ce, în Liban, refugiații reprezintă 26% din populație, a precizat Al Hussein, citat de Agerpres.

Imigranții, 'indiferent dacă au sau nu viză, sunt oameni care au aceleași drepturi umane ca noi toți', a afirmat Zeid în fața a 750 de participanți la Consiliul ONU. Pe de altă parte, el a salutat abordarea 'globală' a UE în materie de imigrație, dar a subliniat că ar dori să se facă 'pași mai îndrăzneți'.

Canadianul François Crépeau, raportor special al Națiunilor Unite pentru drepturile imigranților, a subliniat, la rândul său, eșecul politicilor represive în controlarea fluxului de imigranți și a comparat aceasta cu eșecul interzicerii alcoolului în SUA.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat că trupurile neînsuflețite a 18 imigranți din Africa Subsahariană, morți de sete și epuizare, au fost descoperite în deșertul din Niger. Din ianuarie și până la sfârșitul lunii mai 2015, peste 100.000 de imigranți au traversat Mediterana și 1.865 s-au înecat, potrivit OIM.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA