Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia mărește taxele pentru a finanța creșterea masivă a cheltuielilor militare

Friday, 06 October 2017, 14:20 Sursă: REALITATEA.NET

Miniștri ai guvernului turc au anunțat în această săptămână că vor exista majorări de taxe pentru a finanța noi proiecte în domeniul securității și apărării.

Armata turcă este angajată în luptele din Siria, unde controlează teritoriul din nord. Ea preconizează de asemenea noi acțiuni pe teritoriul sirian și, mai mult, a inițiat operațiuni împotriva aripii armate a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia încearcă, de asemenea, să-și amelioreze capacitățile militare, inclusiv prin dezvoltarea de arme pe plan intern.

Recent, Ankara a încheiat un contract cu Federația Rusă pentru achiziționarea de sisteme de apărare antiaeriană de înaltă tehnologie S-400, cel mai important contract încheiat de Moscova cu Ankara până în prezent.

Acest acord, a cărui valoare nu a fost dezvăluită — presa turcă evocând anterior un contract de 2,5 miliarde de dolari — a suscitat îngrijorarea aliaților Turciei din cadrul NATO. Relațiile dintre Alianță și Moscova trec printr-o criză după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, care este acuzată și de faptul că acordă sprijin rebelilor separatiști proruși din estul Ucrainei.

Pentagonul a tras un semnal de alarmă, afirmând că "în general, este mai bine pentru aliați să cumpere echipamente care să opereze ca un tot".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN