Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Turcia a inaugurat primul tunel rutier pe sub strâmtoarea Bosfor

Tuesday, 20 December 2016, 19:31 Sursă: REALITATEA.NET

Ceremonia de inaugurare, care a reunit majoritatea elitei politice a Turciei, s-a derulat în pofida șocului provocat luni de asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, scrie Mediafax.ro.

Turcia a inaugurat încă din luna octombrie 2013 tunelul feroviar Marmaray, prima legătură feroviară dintre malurile european și asiatic ale Istanbulului. Însă, noul tunel rutier Avrasya (Eurasia) este primul care permite să mergi cu propriul autovehicul pe sub Bosfor, în ideea de a decongestiona traficul într-un oraș cu 18 milioane de locuitori.

Recep Tayyip Erdogan a dezvăluit că, până la finele acestui an, o călătorie prin noul tunel va costa 15 lire (aproximativ patru euro), iar toate veniturile vor ajunge la familiile victimelor loviturii de stat și celor care au ajutat la eșuarea acestei lovituri.

Cu o lungime de 5,4 kilometri, dintre care un tronson de 3,4 kilometri sub Bosfor, tunelul Avrasya (Eurasia) va permite reducerea duratei unei călătorii între Europa și Asia la 15 minute, de la aproximativ două ore în prezent, a declarat ministrul turc al Transporturilor, Ahmet Arslan, care preconizează că între 120.000 și 130.000 de vehicule vor trece zilnic prin noul tunel.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN