Trump, avertisment dur împotriva Chinei în discursul privind Starea Uniunii

Wednesday, 06 February 2019, 07:18, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, lansat un avertisment dur împotrica Chinei în discursul anual despre starea Uniunii. Liderul aflat la jumătatea mandatului a făcut un bilanț al realizărilor sale de până acum şi şi-a prezentat planurile de viitor. El a făcut apel la unitate, dar a insistat pentru construcția zidului de la granița cu Mexicul. De asemenea, a anunțat un nou summit cu Coreea de Nord la sfârşitul lunii.

Adaugă părerea ta

"Am mult respect pentru preşedintele Xi şi lucrăm la un nou acord comercial cu China, dar trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, a reduce deficitul nostru cronic şi a proteja locurile de muncă americane", a afirmat preşedintele Statelor Unite, care a declanşat un adevărat război comercial împotriva Chinei pentru a o aduce la masa negocierilor.

Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong Un în Vietnam

În discursul său, Donald Trump a făcut apel la unitate politică pentru a depăși obstacolele interne, denunțând “anchete partizane ridicole”.

Amintind că au mai rămas doar 10 zile în care poate fi adoptat bugetul federal pentru a evita un nou blocaj al adiministrației, liderul de la Casa Albă şi-a apărat proiectul zidului pe care îl vrea ridicat la graniţa cu Mexicul, invocând nevoia de a proteja națiunea de traficanții de migranți și de droguri.

Trump, Starea Naţiunii: Pledoarie pentru zidul de la frontiera cu Mexicul şi măsuri antiimigraţie

Președintele SUA s-a declarat solidar cu poporul din Venezuela, țară din America de Sud care se zbate în criză politică și economică. Donald Trump a criticat regimul condus de Nicolas Maduro și a dat asigurări că țara sa nu va susține niciodată socialismul.

Cât privește dosarul nord-coreean, liderul american a anunțat că va avea o nouă întrevedere cu omologul de Phenian, Kim Jong-un, la finalul lunii februarie.