Todorov: Sistemul de apărare NATO nu este conceput împotriva unei potențiale amenințări ruse

Thursday, 04 September 2014, 15:27 Sursă: REALITATEA.NET

''Din punct de vedere tehnic, el nu este într-adevăr proiectat împotriva unei amenințări ruse. El nu este conceput în acest mod, nu are această capacitate'', a declarat generalul Todorov, într-un interviu RIA Novosti, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, deşi sistemul nu este conceput pentru apărare împotriva Rusiei, Kenneth Todorov a apreciat faptul că, "acesta este foarte apt", iar cel instalat în România și Polonia "este proiectat să răspundă cerințelor și angajamentelor politice pe care președintele și Congresul nostru ni le-au cerut'', a mai precizat Todorov. 

De asemenea, directorul pentru relații publice în cadrul MDA, Rick Lehner, a declarat că sistemul NATO de apărare antirachetă "nu are deloc nici un fel de capabilitate împotriva Forțelor ruse de descurajare." Întrebat, însă, dacă propunerile făcute de Polonia și de Țările Baltice de a lovi Rusia cu acest sistem sunt fezabile din punct de vedere tehnic, Lehner a răspuns negativ.

''Nu, din punct de vedere tehnic, deoarece sistemul nostru este realmente îndreptat către Orientul Mijlociu, astfel că acesta este modul în care el trebuie să facă față. Vorbim probabil doar despre circa 48 de rachete interceptoare între Polonia și România... Rusia are sute și sute de rachete balistice cu rază scurtă, medie și lungă de acțiune, astfel că el nu este o amenințare'', a mai explicat Lehner.

 

Mai multe pe Agerpres.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri