Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Testele COVID-19 efectuate în campionatul britanic de fotbal, rezultate negative

Sunday, 31 May 2020, 10:14 Sursă: realitatea.net

În cele trei runde de testare anterioare, un număr de 12 teste ieşiseră pozitive. Premier League a confirmat oficial restartul sezonului de fotbal în data de 17 iunie, cu porţile închise şi cu respectarea unor protocoale stricte de siguranţă, după reuniunea cu cele 20 de cluburi desfăşurată deja joi.

Pe 17 iunie vor avea loc două meciuri restante: Aston Villa - Sheffield United şi Manchester City - Arsenal Londra, toate echipele angrenate având un meci mai puţin disputat. Etapa a 30-a se va disputa în totalitate în weekend-ul 19-21 iunie.

Sezonul în Anglia a fost oprit pe 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, dar începând de săptămâna trecută echipele au primit aprobarea de a relua antrenamentele în grupuri mici de jucători, iar miercuri cluburile au votat în unanimitate reluarea antrenamentelor cu contact între jucători şi mărirea grupului la maxim zece jucători.

Abandonarea sezonului ar fi dus la pierderea unor venituri de circa 750 milioane lire sterline din drepturile de televizare, conform estimărilor presei britanice.

FC Liverpool, care nu a mai câştigat titlul de 30 de ani, ocupă prima poziţie a clasamentului, cu un avans de 25 de puncte faţă de Manchester City, campioana en titre, ocupanta locului doi. Coromoranii sunt forte aproape de primul campionat pe noul format Premier League, inaugurat în 1992 de Liga engleză. Pentru locurile 3-4, care duc direct în grupele Ligii Campionilor se bat Leicester, Chelsea, Manchester United, Wolves, Sheffield United, Arsenal și Tottenham.  


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN